Μεταπήδηση στο κύριο περιεχόμενο


Eugene
Kaspersky

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Ο Eugene Kaspersky είναι παγκοσμίου φήμης ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας και επιτυχημένος επιχειρηματίας.

  • Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky
  • Ειδικός σε θέματα ασφάλειας πληροφορικής, με τεράστια εμπειρία στον τομέα της προστασίας χρηστών
  • Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ στο Η.Β.

Ο Eugene ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο της κυβερνοασφάλειας τυχαία το 1989, όταν ο υπολογιστής του μολύνθηκε από τον ιό «Cascade». Οι εξειδικευμένες σπουδές του Eugene στην κρυπτογραφία τον βοήθησαν να αναλύσει τον κρυπτογραφημένο ιό, να κατανοήσει τη συμπεριφορά του και να αναπτύξει ένα εργαλείο για την απομάκρυνσή του. Αφού απομάκρυνε με επιτυχία τον ιό, η περιέργεια και το πάθος του Eugene για την τεχνολογία των υπολογιστών τον οδήγησε να ξεκινήσει να αναλύει περισσότερα κακόβουλα προγράμματα και να αναπτύσσει λειτουργικές μονάδες κώδικα για την απολύμανσή τους. Αυτή η εξωτική συλλογή λειτουργικών μονάδων κώδικα αποτέλεσε τελικά το θεμέλιο της βάσης δεδομένων της Kaspersky για την προστασία από ιούς. Σήμερα, η βάση δεδομένων αποτελεί μία από τις πιο εκτενείς και πλήρεις συλλογές στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, η οποία χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό και την αποτροπή της μόλυνσης συστημάτων από περισσότερα από 500 εκατομμύρια κακόβουλα προγράμματα.

Ακολουθώντας το πάθος του για αμυντικές τεχνολογίες ακόμη πιο μακριά, το 1990 ο Eugene ξεκίνησε να συγκεντρώνει μια ομάδα από ενθουσιώδεις ερευνητές με παρόμοιο σκεπτικό για να δημιουργήσει το πρόγραμμα προστασίας από ιούς AVP Toolkit Pro, το οποίο, τέσσερα χρόνια αργότερα, αναγνωρίστηκε από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου ως το πιο αποτελεσματικό λογισμικό προστασίας από ιούς στον κόσμο.

Επιθυμώντας να συνδυάσουν τις επιτυχημένες επιδόσεις τους στον χώρο της δημιουργίας προγραμμάτων για την προστασία από τους ιούς με το επιχειρηματικό τους όραμα, ο Eugene και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να ιδρύσουν τη δική τους ανεξάρτητη εταιρεία. Το 1997 ιδρύθηκε η Kaspersky, με τον Eugene να προΐσταται των ερευνητικών δραστηριοτήτων της εταιρείας σχετικά με τους ιούς.

Το 2007, ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Kaspersky.

Σήμερα η Kaspersky είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους προμηθευτές λύσεων ασφάλειας πληροφορικής, με παρουσία σε σχεδόν 200 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 4.000 επαγγελματίες και ειδικούς στην ασφάλεια της πληροφορικής σε 34 εξειδικευμένα περιφερειακά γραφεία και περισσότερες από 30 χώρες, ενώ οι τεχνολογίες της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας προστατεύουν πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η παγκοσμίου φήμης ομάδα ειδικών της Kaspersky έχει ερευνήσει ορισμένες από τις πολυπλοκότερες και πιο εξελιγμένες γνωστές κυβερνοεπιθέσεις, όπως οι Stuxnet, Flame και Red October. Η εταιρεία έχει επίσης ευρεία συνεργασία με την INTERPOL, τη Europol και εθνικά σώματα αστυνόμευσης, συμβάλλοντας ενεργά στη μάχη τους κατά του κυβερνοεγκλήματος.

Ο Eugene είναι κάτοχος Τιμητικού Διδακτορικού από το πανεπιστήμιο του Πλίμουθ στο Η.Β. Δίνει τακτικά διαλέξεις σχετικά με την κυβερνοασφάλεια σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο και είναι κεντρικός ομιλητής σε κορυφαία συνέδρια και εκδηλώσεις του κλάδου.

Ο Eugene είναι παθιασμένος περιηγητής και αφοσιωμένος ζηλωτής της άγριας φύσης και του τουρισμού περιπέτειας. Είναι επίσης ταλαντούχος φωτογράφος, κάτι που τον βοηθά στις γόνιμες αφηγήσεις στο blog του – από πολικές αποστολές και διάσχιση παγετώνων έως αναρρίχηση σε ηφαίστεια και οδοιπορικά σε ζούγκλες.